Visuel New Aslev affiche PBF

Cyclosportive club “Planche des Belles Filles”:

Cyclosportive club “Planche des Belles Filles”:

Kom in de Vogezen de lokale “Alpe d’Huez” uitdagen

Op zaterdag 6 juni biedt de sportieve fietsenclub « La Planche des Belles Filles » twee routes van 80 en 130 km aan, en de mogelijkheid om de beklimming van de helling van Champagney aan te pakken – een helling beroemd gemaakt door Vincenzo Nibali in 2014 en Chris Froome in 2012.

De televisie beelden zijn over de hele wereld bekend. Sinds 2012, is de beklimming van de « La Planche des Belles Filles » een referentie in de Vogezen geworden. De  klim van 5,5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5% is het oefenterrein van Thibaut Pinot – derde in de 2014 Tour – en verdiende volle lof na de overwinningen van Chris Froome en Nibali Vincezo.

Op 6 juni, worden de amateurfietsers uitgenodigd om dit prachtige einde van de etappe aan te vallen.  De vereniging “Het Park”, organiseert dit evenement voor de eerste keer. Het is de terugkeer van een grote gebeurtenis na het verdwijnen van « 3 Ballons ».

De deelnemers worden ontvangen in Champagney (Haute-Saône) op de Camping “Les Ballastières” waar een grote tent zal geinstalleerd zijn.  Twee parcours zijn beschikbaar (86 en 130 km), beiden met de aankomst op de top van “La Planche” met de fameuze helling op het einde van 20%.  Ravitaillering is voorzien op verschillende punten van deze omlopen.  De deelnemers zullen genieten van een gerenoveerd wegdek, voorzien voor de volgende Tour en gefinanceerd dor de “Conseil Général de Haute-Saône”.

Beideetappes bevatten ook de “Col desChevrères”, juist voor “La Planche”

Dit nieuw evenement wordt georganiseerd door een ploeg vrijwilligers met heel wat ervaring in het oprichten van dit soort gebeurtenissen.  Iedere deelnemer krijgt een nummer en een sensor om zij n tijd te kinnen bepalen.  Wij verwachten ongeveer 2.000 deelnemers.

Na de aankomst is er een geschenk en een maaltijd voor iedereen.  De fietsen worden in een bewaakte parking geplaatst.

Er zullen bekers en medailles zijn voor de vlugste deelnemers.

Verscherp je kuiten ….

Informatie : Renseignements: Philippe Champagnole 07 81 53 85 45 of Reuter Fabien 06 81 68 36 52

Tarifs : 40€ voor inschrijvingen voor 30 april, 44€ voor le 31 mei en 48€ tot 2 uur voor het vertrekt. Identieke prijs voor beide parcours.

Overnachten :  l’Office du tourisme Rahin et Chérimont/:   www.tourisme-rahin-cherimont.com/

Registratie

 

Association PARC